Ce ne propunem?

Obiectivul general al proiectului este creșterea ocupării tinerilor NEET şomeri înre­gistrați la SPO (identificați, înregistrați si profilați/ consiliați) și facilitarea tranziției acestora către piața muncii.

 

Prin proiect se realizează, printr-o abordare multidimensională ce vizează oferirea unor oportunități de formare, evaluare și certificare pentru recunoasterea competențelor dobândite în context informal și non-formal, sau ocupare pe piața muncii sau pe cont propriu (antreprenoriat), prin pachete de măsuri personalizate, adaptate nevoilor fiecărui tânăr NEET șomer.
Aria de implementare a proiectului este regiunea de Nord-Est, respectiv județul Iași.

Cui ne adresăm?

Grupul-țintă va fi constituit dintr-un număr de 255 de tineri NEETs, șomeri cu vârsta între 16 – 24 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunea N-E, respectiv județul Iași.

În mare parte, grupul-țintă este pus la dispoziție de AJOFM Iași, dar se vor lua în calcul și acele persoane care doresc să se înscrie la activitățile proiectului ca urmare a promovării pe site-ul proiectului, a conferinței de lansare sau a burselor locurilor de muncă.

Dimensionarea GRUPULUI-ŢINTĂ (GT):

  • Un număr de minim 39 tineri (minim 15% din total GT) este aferent tinerilor NEETS de etnie romă,
  • Un număr de minim 52 tineri (minim 20% din total GT) este aferent tinerilor NEETS cu domiciliul sau reședința în mediul rural