Ateliere de patiserie – Fursecuri cu portocale

Asociatia O Sansa Pentru Fiecare, organizeaza curs practic:

Ateliere de patiserie – Fursecuri cu portocale

Loc de desfasurare: Iasi, strada Petru Movila, nr. 59
Data: 20 noiembrie 2020
Nivel pregatire: incepator/mediu
Contact: osansapentrufiecareiasi@gmail.com

La atelierele noastre vei deprinde noi tehnici și practici care te vor duce în etapa următoare a dezvoltării tale viitoare. Va fi o experiență în care vom divulga secrete bine păstrate și în care vei avea la dispoziție echipamente profesionale și ingrediente de calitate. La atelierele noastre faci și repari preparate, explorezi rețete și tehnici noi, intri într-o comunitate de entuziaști și profesioniști, iar la final primești diplomă de participare. Totul pentru ca preparatul tău să strălucească.

AVANTAJELE CURSURILOR PRACTICE:
 Sală de curs dotată cu echipamente profesionale
 Înveți ceva nou, secrete pe care nu ți le oferă internetul în mod gratuit
 Dezvolți competențe noi
 Ai posibilitatea să lucrezi umăr la umăr cu trainerul, să afli răspunsuri la toate întrebările tale, iar cel mai important afli pe loc cum poți repara un preparat greșit
 Testezi ingredientele de calitate superioară și obții acces la sursele acestora
 Creezi conexiuni cu alți participanți cu experiență în domeniu
 Obții o diplomă de participare care va reprezenta un punct forte în CV-ul tău și îți va crește șansele de angajare într-o cofetărie/patiserie
 Ai posibilitatea să ții legătura cu trainerul timp de 30 de zile după curs

Echipamente folosite:
• Mixer
• Spatula
• Pos de unica folosinta
• Sprit zimtat sau stea deschis
• Hartie de copt
• Tava de copt
• Cuptor
• Razatoare
• Cantar de bucatarie

Ingrediente:
• 155 g unt (temperatura camerei)
• 65 g crema de branza (temperatura camerei)
• 4 g coaja de portocala rasa
• 2 g sare
• 105 g zahar pudra (cernut)
• 40 g ou intreg
• 220 g faina alba 000
• 3 g praf de copt

Instructiuni
1. Mixati untul cu crema de branza, coaja de portocala si sarea plus zaharul pudra 2-4 minute.
2. Adaugati oul si mixati bine.
3. Incorporati faina si praful de copt, cernute impreuna.
4. Transferati aluatul intr-un pos cu sprit zimtat sau stea deschis si turnati fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de silicon.
5. Coaceti la 160C pentru 18-22 minute sau pana devin aurii.
6. Raciti pe tava apoi pastrati intr-o caserola inchisa ermetic la temperatura camerei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *